Pannacotta med hallonsås
De här var gårdagens efterrätt, pannacotta med hallonsås. Riktigt gott blev det, och mycket enklare än vad jag trodde!
Här kommer ett liknande recept på pannacotta med hallon.
Här kommer ett liknande recept på pannacotta med hallon.
Antal portioner:6
Ingredienser
55 dl vispgrädde
11 st vaniljstång (alt. 1 tsk vaniljsocker)
1/21/2 dl socker
33 st gelatinblad
22 dl hallon
Till garnering:
bär eller frukt
citronmeliss
Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
2. Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
3. Sila bort vaniljstången. Fördela hallonen i 6 portionsglas. Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. Dekorera med bär och gröna blad före servering.
Kommentarer
Trackback