Från mitt kök

Tänkte visa lite hur det ser ut i min lägenhet nu när jag börjat få till det som jag vill, här kommer lite från mitt kök.
 
 

Gårdagens

Hejsan allihopa! Förstår om ni undrat vart jag tagit vägen i över en vecka, men det är så att till lägenheten som jag flyttat in i har jag inget internet än.. men efter helgen så ska vi installera det så då kan jag börja blogga igen. Men även i helgen så är jag hemma i Svenstavik, tänkte därför passa på att berätta lite om hur min första vecka har varit. I Söndags så flyttade jag in i lägenheten helt och då sov även Klaudia över hos mig, sedan på måndag var jag väldigt nervös när jag skulle börja. Vi hade upprop i skolans aula och vart indelade i klasser. Första dagen var det ganska stel stämning i klassen men sedan har det bara blivit bättre och bättre under veckan. Så nu har jag lärt känna några som verkar super snäll och rolig! Kommer säkert att bli ännu bättre sen när alla börjat känna varandra.
 

Här har ni gårdagens oufit, var ute och shoppade lite både i förrgår och igår. Köpte bland annat skärpet som jag har på bilden. Har letat runt som en tok efter ett snyggt svart lite bredare skärp. Så när jag såg det här på Gina vart jag superglad, tycker det var extra fint med en massa stenar!
 
 

Lite höst nyheter

Tänkte visa upp lite av det jag köpte idag, det blev ett svart och vinnrött hårband från cubus. Jag gillar att använda dem jag har, och så tycker jag att det var en riktigt bra modell som värmer öronen när det är kyligt. Köpte även två enkla bas linnen, ett vinnrött från Bikbok och ett grått från Gina. Hittade en prisvärd skinnkjol på H&M som jag tänker använda med tunna strumpbyxor innanför och mina nya kängor till. Köpte även en ärmlös lite längre militär grön blus på Lindex. Den tänker jag mig till högklackat och roliga accessoarer, som stora armband och örhängen.
 

En dag i Birsta.

Hej! Nu har jag kommit hem från en hektisk dag i Birsta city. Vi åkte från campingen vi sov på inatt till Birsta så att vi var där klockan tio när de öppnade, först var vi på Ikea och kollade på visnings avdelningen för att få lite insperation. Sedan gick vi och plockade i de grejor vi kollat ut.. och det blev även en hel del annat! Bland annat köpte jag en stor tak lampa till vardagsrummet, en hög hylla att ha vid sängen, badrumsskåp, inredning till walk in closet och en massa annat. Så när vi varit inne på Ikea i närmare fem timmar var jag helt slut, men för att hinna på lite kläd affärer också så åt jag och mamma lite snabbt på Ikea och sprang vidare. Hann faktiskt hitta mycket fina kläder att ha när skolan börjar, och när hösten nu är här. Men idag var det faktiskt riktigt sommar väder i Sundsvall, typiskt när vi skulle vara inne hela dagen haha!
 
 

Svarta Levis 501

För ett tag sen fick jag hem mina svarta levis shorts som jag vann budgivningen på tradera, jag var lite osäker på om de skulle passa men jag chansade eftersom de bara kostade 149 kr. Men de passade perfekt faktiskt, kommer kanske inte kunna använda dem till bara ben eftersom det tyvärr är höst nu.. men jag tycker det är riktigt snyggt att ha tunna strumpbyxor innanför också! Ska även ändra om dem lite eftersom att jag tycker benen är för långa, så nu har jag bara vikt upp dem tills vidare.
 

Torsdags fix

Idag var jag in till lägenheten igen, pappa köpte en tv och väggfäste till mig. Så vi lämnade in de och några lådor med kläder, skor och väskor i lägenheten. Det var bra så att jag inte behöver packa med allt på Söndag när vi kommer hem från Sundsvall. Min kusin Isabel kom också och hälsade på en sväng och kollade hur jag har det. Så vi gick och handlade lite gofika på Frejas bageri, har tur att de ligger alldeles nedanför där jag bor.. för dem har såå mycket gott bröd och fikabröd!  Men nu ska jag packa med lite saker som jag ska ha med till Sundsvall, Puss och godnatt ♥
 
 
 

Update, 22 augusti.

Hejsan! Sov i stan inatt, har lämnat in mer saker till lägenheten och handlat upp lite mat och sånt. Sedan igår kväll kom Carmen och hennes lilla tjej som heter Cornelia och hälsade på också. Jag börjar få till det riktigt bra i lägenheten tycker jag, och till helgen ska vi åka till Sundsvall och handla möbler och inredning till min walk in closet. Tänkte även kolla runt lite efter kläder på Birsta, skulle behöva några nya jeans, någon mysig tröja och ett par höst skor. Vet inte riktigt vad jag vill ha för sko, men får kolla runt och pröva lite olika. 
 

Orbetello

Efter att vi varit på bröllopet i Toscana åkte vi ut till den Italienska västkusten till ett ställe som heter Orbetello. Det var supermysigt där, och vi bodde på ett litet lägenhets hotell som låg alldeles vid havet. På kvällarna åkte vi in till en liten hamnstad som heter Porto Stefano, och där åt vi väldigt goda "havs rätter" till middag. Sedan var det även underhållning där på kvällarna med dans och musik, och temperaturen höll sig på över tjugofem grader till och med på natten.. saknar värmen!
 

Jämtländska jordgubbar!

Igår innan jag åkte hem till Svenstavik var jag och mamma ute på Rödön och plockade jordgubbar på självplock. Fem kg jordgubbar kostade bara 160 kr, och dem var helt utsökta! Så nu har jag både gjort jordgubbssylt, tårta och ätit en massa. Tycker att jordgubbar är det godaste som finns på sommaren!
 
 
 

Stor frans väska.

Har helt glömt bort att visa upp presenterna som jag fick när jag fyllde år, men här kommer iallafall bilder på min fina stora frans väska, som var en av presenterna från min mamma. Sen så är många av presenterna inredning till lägenheten, så då kan jag ju visa upp dem när det är på plats i min lägenhet.
 
 

Flyttar in!

Hejsan! Nu har jag kommit hem till Svenstavik efter att varit i Östersund några dygn och fixat och pysslat i min lägenhet. Kan faktiskt inte förstå riktigt att jag ska bo alldeles själv i en hel lägenhet. Men jag tycker det känns väldigt bra och jag trivs verkligen där. Vi har nu vitmålat alla väggar och lister i vardagsrummet, riktigt fräsht blev det och även fått in möblerna på plats som jag fått efter min bror. Supersnygg skinnsoffa och fåtölj, ko matta och ett vitt bord. Men det är forfarande mycket som ska inhandlas dit, men det får bli när vi åker på Ikea nästa helg. Köket däremot är nästan färdig fixat, men det är såklart lite detaljer och tillbehör som ska köpas. Resten av lägenheten ska jag tänka över hur jag vill ha lite och badrummet ska även pappa renovera upp, men det känns skönt att få bo in sig lite innan jag helt kan bestämma hur jag vill ha det!  Nu är det snart bara en vecka till skolan börjar också, så det känns lite nervöst allt. Men även väldigt spännade och roligt!
 

Godsaker från Italien

När jag var i Italien handlade jag med mig mycket typiskt italienska godsaker. Köpte goda oljor, och vin (till present) på gården vi bodde på i Toscana, de producerade sakerna själva på gården. Sedan köpte jag ganska billig parmesan och prosciutto skinka på ett Italienskt coop, deras avdelning på fina ostar och andra delikatesser var hur stor som helst! Köpte även med mig pasta på flygplatsen i Rom när vi åkte hem, den var rätt så dyr men jag tycker den var så annorlunda och fin att jag ska ha den i stora glasburkar framme när jag flyttar till lägenheten.. bara två dagar kvar nu. Längtar!
 

Min bröllops outfit.

 
Så här såg jag ut på Micke och Heidis bröllop i Toscana, den aprikosa klänningen fick jag uppsydd när jag var i Shanghai.

Bröllop i Toscana

 
 
Här bjuder jag på lite bilder från det underbara bröllopet som jag varit på i Toscana där min bror Micke gifte sig med Heidi. Allt var verkligen perfekt.. med vackert väder, trevliga människor, mysig miljö, god mat och ett väldigt vackert och lyckligt brudpar. Under cermonin kunde jag knappt hålla tårarna borta och under middagen när många höll så vackra tal, rann det någon tår ner från min kind. Bröllops festen höll på ända in på små timmarna och temperaturen höll sig även då på över tjugo grader! Det firades med champangne och god bröllops tårta. Sedan efter det var de dans, mingel och olika lekar som hölls. Natten avslutades sedan med fri dans till disco musik och öppen bar. Ett fint och oförglömligt minne!

Hjortron plockning

Hejsan! Jag har nyss kommit hem från en hel dag tillsammans med min pappa på hjortron myren, och hjortron blev det allt! Tillsammans fick vi ihop 9 kg på en dag, så nu känner jag mig riktigt trött.. men väldigt nöjd över att hittat så mycket bär! :)
 

16-års dagen

Jag kom hem inatt efter en underbar vecka i Italien, och idag har jag firat min födelsedag med familjen. Det har blivit mycket presenter, en massa mys och både cupcakes, och jordgubbstårta i stora lass!! Har fått mycket inredning och bra saker till min lägenhet i present, och nu är det bara fem dagar tills jag får tillgång till lägenheten.. längtar!! :D

Yesterday in Toscana

Har har ni min outfit pa middagen som var igar, haha.. det var lite jobbigt att ga runt med hoga klackar nar vi vandrade runt pa vinprovningen! Men ska man vara fin far man lida pin, eller hur? ;)
 
 
Klanning fran Ginatricot, och skor av market ten points och ar fran Crispin.

Fattoria del colle

Hejsan allihopa, just nu bloggar jag fran datorn som finns att lana har pa garden. Sa det ar darfor det ser lite konstigt ut nar jag skriver. Men jag tankte anda beratta lite om hur jag har det har. Jag kom hit i forrgar kvall da vi direkt akte upp till byn och at middag. Sedan igar var jag och bada och solade vid poolerna som finns har pa garden (det anda man orkar med pa dagarna eftersom temperaturen ligger pa runt 40 grader) pa eftermiddagen nar alla gaster kommit fram har pa garden var det vin provning pa gardens viner och sedan tre ratters middag och underhallning anda in pa smatimmarna. Ja jag kan inte ha det battre, underbar miljo, vackert vader och trevligt sallskap! Pussar fran Toscana ♥
 

Mot Italien och Toscana!

Nu börjar resan till Italien och Toscana där min bror gifter sig på Fredag. I helgen kommer därför alla gäster sova över på en vingård tillsammans, eftersom det är där bröllopet hålls. Sedan resten av tiden tillbringar vi ute vid havet. Så då blir det sol & bad!! :D Kommer bli underbart! <3
 
 

Frans väska

Något jag också letat runt efter i sommar är fransväskor, tycker de är så himla fint! Men eftersom att det är så populärt har jag knappt hittat någon, förutom svindyra som går att beställa på olika webbshoppar. Så när jag fick denna söta väska av min mamma vart jag superglad, kommer ta med den till Italien. Den blir fin till min frans väst, klänningar och matchar bra till mina bruna sandaler och skärp.
 

Om mig:
Mitt namn är Matilda Nilsson, och jag bor i en by som ligger utanför Östersund. Jag är femton år, och i min blogg kommer ni kunna följa min vardag och mitt liv.
  • Till bloggens startsida
  • Om

    Min profilbild

    RSS 2.0