Blommig jeanskjol

Igår vart jag äntligen klar med min jeanskjol på syslöjden, jag brukar inte bli så nöjd med det jag gör där. Men den här kjolen vart jag faktiskt riktigt nöjd med, och kommer bli något jag har på mig till vardags. Gillar speciellt den blåa knappen på sidan och att det är ett blommigt mönster i jeanstyget.








Dagens


Jeans, Rut m.fl ♥ Skärp, BikBok ♥ Spets tröja, (fått av Klaudia) ♥ Bandeu, Ginatricot ♥ Smycken, Snö


Spa & trerätters middag,



Har nyss kommit hem från en mysig eftermiddag/kväll tillsammans med pappa och Elisabet på Storhogna fjällhotell. Vi var på spa och basta och badade. Sen åt vi en supergod trerätters middag på hotell resturangen. Till förrätt var det Carpaccio, parmesan ost, olivolja, nötter, coktailtomater. Varmrätten bestod av sejfile, sötpotatispure, grönsaker och citronsmör. Till efterätt var det nypon och havtornssorbet, petite-choux med mandel och vaniljkräm. En mysig avslutning på denna helg!

Armband



Tack snälla Moa för jättefina armband! ♥


Mys med flickorna!



Hejsan, kvällen igår var super mysig tillsammans med Moa och Maya. Vi kollade på titanic, käkade en massa godsaker och pratade. Jag sov över hos Moa, men Maya skulle till sin farmor idag så hon kunde inte göra det. Idag har jag hjälpt Moa att göra om lite på hennes rum, vart super fint tycker jag! Kanske ni kan få se mer av det på hennes blogg, moasved.blogg.se ♥

Fruktsallad


Har precis ätit en mumsig fruktsallad på banan, kiwi, ananas och jordgubbar. Jag älskar frukt sallad, och det blir extra gott med grädde till!

Känns riktigt skönt att det är helg, men tyvärr så måste jag göra lite läxor över helgen. Fast nästa vecka är ju den sista innan lovet.. så jag får stå ut. Men ikväll kommer det bli roligt, ska vara med Moa och Maya. Vi ska kolla på filmer och bara mysa. Vad ska ni hitta på denna helg? 


Torsdagens outfit



Halsduk//Rut m.fl     Skjorta//Lindex     Jeans//Rut m.fl     Skärp//BikBok     Kängor//Dinsko

Hejsan, jag har nyss kommit hem från skolan och sista lektionen idag hade vi tjejer i 9.b bad. Fast det var bara jag, Pernilla och Klaudia, men det var väldigt mysigt att bara vara vi. Hade först livräddning och sen satt vi i bastun och prata. Idag känner jag mig mycket bättre än igår så ska jag käka lite middag snart, och sen drar jag in på innebandyträning i stan. Ska även försöka göra lite läxor, om jag nu hinner det. Men ha det så bra! Puss

Sofis mode & Veckorevyn

Hejsan, redan imorse kände jag mig lite trött och hade ont i huvudet. Sen under dagen så blev det bara värre, så jag åkte hem vid elva. Resten av dagen har jag bara tagit det lugnt, fick pannkakor till lunch hos momma och sen har jag varit hemma och läst tidningar, kollat på tv och chilla. Men jag känner mig redan bättre så jag ska nog gå på skolan imorgon. Vi som var lucia kandidater har nu börjat få prenumeration på veckorevyn, så det kommer bli roligt att få ett nummer i månaden av både veckorevyn och sofis mode. 




Fettisdagen



Har såklart ätit en semla idag, och jag tycker det är lite roligt att det finns en speciell dag för när man ska äta det. Kombinationen av kardemumma bröd, mandelmassa & grädde är ju bara hur gott som helst!

21 Februari

Den här dagen har varit dryg med jobbiga ämnen på skolan och hemma har jag pluggat inför fysik provet som vi har imorgon, men jag fattar typ ingenting så får se hur det går. Fast just nu myser jag i soffan, kollar på Top model Sverige och mumsar på popcorn.


Sommar kläder

Jag älskar verkligen kläderna som finns på Topshop, dem är både annorlunda och hur fina som helst! På min shopping lista inför sommaren står helt klart en snygg bustier, gärna i något fint mönster och jeansshorts. Älskar verkligen jeansshorts, och jag vill bara ha fler för det finns hur mycket olika fina modeller och färger som helst. Jeans+virkat är en väldigt snygg kombination på sommaren tycker jag, så jag gillar helt klart dessa shorts från Topshops sommar collection.


Schweiz 2010

Jag har släktingar som bor i Schweiz, och min kusin Karina skulle gifta sig i Juli 2010 så då vart jag, pappa, Elisabet, Micke och Heidi bjudna på bröllop. Det var ett jätte fint bröllop där dem gifte sig ute på dagen och sen på kvällen hade dem en stor fest, där dem bjudit in familj, släkt och vänner. Eftersom Karinas mann kommer från Kanada och hon från Sverige och dem bor i Schweiz, så var det mycket folk från olika länder. Efter bröllopet stannade vi kvar några dagar till och bodde på ett jätte fint hotell i Verbier, en by som ligger i Alperna. Någon gång skulle jag vilja åka dit när det är vinter så man kan åka skidor i Alperna, det vore väldigt roligt!






Söndag kväll

Har haft en mysig kväll tillsammans med Martina, Klaudia och Pontus. Lyssnade på musik, pratade och åt en massa godis. Klaudia fixade också mina och Martinas ögonbryn och visade hur vi skulle lägga en fin bas med concealer. Hon är så duktig på sånt! Men nu ska jag nog gå och lägga mig och sova, för en ny skolvecka väntar.



Mina fina flickor!^^


Serievinnare!

Är så himla stolt över mitt lag, vi spelade så grymt bra idag! Och efter en lång säsong så kändes det väldigt skönt att vi vann serien, så nu ska vi bara vinna DM också. Jag älskar verkligen innebandy, finns ingen sport som är så rolig!


(Hade bara den här gamla bilden på oss, sen förra året när vi vann DM)

Hjärtformade bakelser



Kollar på den super bra filmen bodyguard, och mumsar på hjärtformad chokladbakelse med hallon & grädde.

Dagens



Idag hade jag på mig mina älskade strumpbyxor från Rut m.fl (som jag använder väldigt ofta), skin shorts från H&M, tröja från BikBok och röda converse imitationer från Turkiet.

Update,17 Februari

Hejsan, den här veckan har jag inte uppdaterat så mycket. Har väl varken haft tid eller så stor lust. Tänkte bara berätta lite om idag, började att ha nationellt prov i matte (träning inför det rätta), det var svårt men jag tyckte det gick ganska bra ändå. Sen rullade det på med dem vanliga lektionerna, och efter lunch kollade vi på en film på svenskan, Tristan & Isolde. Jag har läst den boken, men filmen var mycket bättre och mer spännande. När jag kom hem så fikade jag semla med Elisabet. Sen ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, Maya kanske ska komma till mig. Annars ska jag nog bara ta det lugnt och njuta av att det är helg!
Jag har fått ganska många läsare på sistone, men jag tycker ni är lite dåliga på att ge kommentarer. Fråga gärna saker, och ge tips på vad jag ska blogga om och så. Ha en mysig helg! Puss



Guldiga accessoarer



Här är en bild på mitt nya halsband och örhängen som jag fick av mamma på alla hjärtans dag.
(De blev lite konstigt sken av blixten, men de är iallafall guld färgade smycken)

Mini cupcakes



Happy Valentines day !

Hejsan, har nyss kommit hem från middag hos momma och moffa. Vi åt god mat och mamma hade gjort dessa små mumsiga cupcakes till desert. Fick även lite alla hjärtans dag presenter, en choklad fondue och ett guldigt stelt halsband, örhängen och lite godis^^

Hoppas ni har haft en mysig alla ♥-dag!


Rom 2010

Varje år är man ju ledig från skolan i några dagar i april till maj, så då passade jag, pappa och Elisabet på att ta en liten semester weekend. Det var andra gången jag reste till Rom, och jag gillar verkligen den staden så det var lika roligt som första gången. Det finns så mycket att se och göra i Rom, och att det är varmt och nästan alltid fint väder är ju bara ett plus! Jag är verkligen imponerad av all historia som finns i den staden och hur det kan finnas kvar så mycket från Romar tiden, bland annat Colusseum som är 3000 år gamalt och världens äldsta arena. Sen finns det jätte bra shopping där, och maten är hur god som helst! Speciellt deras pizzor, pasta och glass, mums säger jag bara.





Min Söndag

Hejsan, idag har jag haft en mysig dag tillsammans med min pappa. Han ringde mig imorse och frågade om jag ville följa med och kolla på huset som han och hans bror håller på att bygga på Storhogna, så jag följde med dit. Huset blir verkligen super fint, och jag fattar inte hur dem kan göra ett sånt stort och fint hus alldeles själva. Tog lite kort från utsidan och inuti huset, så jag kanske lägger upp dem sen. Annars kommer jag visa bilder när det är helt färdigt. Efter att vi varit där så tog vi en tur på längdskidor upp till "jaktstugan" på Vemdalsskalet där vi åt lite våfflor, drack kaffe och så. Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, men ska iallfall göra lite läxor och kolla på reprisen av Top model Sverige.
Ha en mysig Söndags kväll! Puss


Kladdkaka med hallon & grädde



Kollar på film och mumsar på en jätte god kladdkaka. Mysig Lördags kväll!

11 Februari

Hejsan allihopa! Jag har haft en super rolig kväll/natt tillsammans med mina underbara vänner, det kändes bara lite segt att orka ta sig upp imorse efter att varit uppe sent. Åkte sen hem, åt frukost och packa för en hel dag med innebandy matcher, men det vart en riktigt rolig dag med laget. Vi spelade så grymt bra, och vann båda matcherna så nu är vi därför  uppe i serie ledning!


Sweet dreams !

Ska snart gå och lägga mig, för jag kommer behöva vara utvilad imorgon för att orka med tre timmars nationellt prov i svenska. För att lättare kunna somna tänkte jag börja läsa en bok, om bloggaren blondinbella. Jag vet inte så mycket om henne, brukar inte läsa hennes blogg och så. Men har läst på baksidan av boken och den verkar väldigt bra, den tar upp hur svårt det är att vara ung tjej i dagens samhälle med all press och hets från omvärlden.


Paros & Aten 2009

Här kommer lite bilder från min och pappas resa till en liten ö i Grekland som kallas Paros, det var inte som en vanlig turist ort utan mer som ett ställe man bara ser på filmer. Med en massa små blåa hus, grönt kristall klart hav och små fiskebåtar övererallt. Det fanns även en massa mysiga resuranger runt hela hamnen, och där serverades super god mat, speciellt för dem som gillar fisk och skaldjur. När vi tog färgan tillbaka till Aten så hade vi nästan en dag kvar innan vi skulle åka hem, så vi passade på att kolla runt i den enormt stora staden! Vi var bland annat upp till Akropolis, en jätte känd byggnad. Känns nästan lite konstigt att se i verkligheten, det man läst om och sett bilder på i historian på skolan.
 




Pannkakor med hjortron & grädde

Efter en lång dag med både nationellt prov i svenska och matte prov, så är det mysigt att komma hem till momma och få hennes goda pannkakor till middag. Ska även sova här inatt, så ikväll ska jag bara ta det lugnt och inte göra något speciellt. Har lagt till en ny kategori nu, mat/bakverk.





Inför Kina resan

Jaa... bilden berättar ungefär vad jag hållit på med hela denna lördag kväll, är hur många papper som helst som ska skrivas i för att vi ska få åka till Kina. Jag fattar verkligen inte varför? Vi ska ju bara åka och hälsa på min bror Micke och bo hos han en vecka. Det är typ tusen frågor på engelska om vilka vi är? vart vi rest förut? o.s.v, så det tar ju lång tid bara att förstå, och sen att kunna svara på engelska också. Men nu är jag iallafall äntligen klar, och kan skicka in det där visumet. Så nu ska jag bara kolla på tv, äta blåbärspaj och chilla resten av kvällen!


Bröllops duellen

Ligger just nu i soffan och kollar på bröllops duellen, en väldigt bra och lite galet rolig film. Så om ni inte sett den förut så tycker jag verkligen ni borde se den!

Emma (Anne Hathaway) och Liv (Kate Hudson) har varit bästa vänner hela sitt liv. De har planerat sina drömbröllop hela livet. När det väl är dags att gifta sig lyckas båda få hjälp av sin största idol, bröllopsgurun Marion St. Claire (Candice Bergen). Det visar sig så småningom att något gått fel i inbokningen av bröllopen. Istället för olika datum, kommer nu bröllopen att äga rum på samma tidpunkt, vilket inte är möjligt eftersom väninnorna ska vara brudtärnor på varandras bröllop. Någon av dem måste ändra lokal, men ingen vill och snart är kriget dem emellan ett faktum.

 


Hemma spa



Ja då var det fredag igen, veckorna går faktiskt riktigt fort! Den här helgen vet jag inte alls vad jag ska hitta på, och det är så kallt ute så man vill bara hålla sig inne, vilket jag tycker är ganska tråkigt. Skulle vilja ha soliga och varma dagar, så man kan vara ute och åka skoter eller skidor. Eftersom det är så kallt tog jag mig iallafall ett skum bad och tände en massa ljus. Och har nu dragit på mig morgonrocken och ska bara mysa, har även öppnat lingon bodylotionen och body buttern som jag fick av Moa och Maya i julklapp så jag ska pröva de, och så ska jag använda nagel produkterna som jag fick av mamma i julklapp.
Hoppas ni får en mysig helg! Puss


London 2008


Här är en bild på pappa när han står vid drottnigens slott.

Bild på kända klock tornet Big Ben och den väldigt gamla bron Towerbridge.

När man är i London får man såklart inte missa att vara till madame tussauds. Där finns vaxdockor som föreställer en massa olika kändisar. På bilderna kanske ni ser att de föreställer Keira Knightley, Angelina Jolie och Brad Pitt, Einstein och drottningen & kungen av England.


Här bilder från ett enormt hjul som kallas London eye, det är en stor turist attraktion så jag och pappa tänkte att vi inte fick missa att åka den, och de var jätte häftigt för man såg utöver hela London.

Här är några av alla bilder från när jag och pappa var till London för fyra år sen. Det var en intressant resa där vi var och kollade på många kända ställen och byggnader som man bara ser på filmer annars, så det kändes häftigt att få uppleva det på riktigt. Det var lite synd bara att jag inte var så värst mode intresserad då, för det finns hur mycket klädes butiker som helst där. Men jag kommer säkert att resa dit snart igen, för jag gillade verkligen den staden. Skulle till och med kunna tänka mig att flytta dit ett tag, kanske plugga eller bara jobba med någonting.


Nytt halsband



När jag kom hem från skolan så fick jag ett litet paket av mamma, och det var ett stelt silvrigt halsband. Har letat efter ett fint sånt ganska länge men inte hittat nåt, så jag vart väldigt glad!


Onsdag kväll

Har nyss kommit hem, för efter middagen så åkte vi till momma & moffa och åt tårta eftersom moffa fyller år idag. Efter det så åkte jag och mamma till Kajsa Kårwik, för hon hade bjudit dit lite vänner till klädes visning och mys kväll. Jag mamma handlade inga kläder, men jag vart väldigt sugen på Kajsas egen virkade bakelser. Så jag ska nog köpa mig några såna, för dem var hur söta som helst!




Me today

Hejsan, den här dagen har inte varit en av mina bästa precis. Har först och främst sovit jätte lite inatt för vi kom hem sent från matchen igår, som vi förlorade med 10-0! Jag fattar inte hur det kunde gå så dåligt, och det gick inge bra på matte provet idag. Sen är det lite andra saker oxå som inte gör det bättre precis. Men det kommer ju hela tiden nya dagar, så man får se det positivt helt enkelt.


Idag hade jag på mig min nya kavaj. Den har helt klart blivit ett av mina favorit plagg, som går att matcha med det mesta!

Om mig:
Mitt namn är Matilda Nilsson, och jag bor i en by som ligger utanför Östersund. Jag är femton år, och i min blogg kommer ni kunna följa min vardag och mitt liv.
  • Till bloggens startsida
  • Om

    Min profilbild

    RSS 2.0